Вшанування Дня пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України

28 серпня 2020 року, напередодні Дня пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, представниками педагогічного колективу комунального позашкільного навчального закладу «Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді» (далі Центр) проведено жалобний захід «України найкращі сини».

В заході взяли участь Ігор Михайлович Бизган – голова Ради ветеранів АТО/ООС, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) воїнів АТО/ООС при Чернігівській міській раді, Микола Миколайович Шанський – голова громадської організації «Єдина родина Чернігівщини», директор громадської спілки «Єдина родина України», Юлія Олександрівна Тітарчук – вдова загиблого під час захисту Донецького аеропорту  капітана, командира взводу
І-ї окремої танкової бригади – Володимира  Івановича Тітарчука та матері загиблих воїнів: Ігоря Івановича Пащенка, Олега Миколайовича Аніча, Юрія Вікторовича Степанця.

Захід розпочався з покладання квітів до меморіальних стел Героям Небесної сотні та загиблим в АТО/ООС і вшанування їх пам’яті.

Скорботне дійство продовжилося на кладовищі Яцево у секторі поховань воїнів, які загинули в АТО/ООС, відвідуванням каплиці Архистратига Божого Михаїла на честь воїнів, хвилиною мовчання, покладанням квітів до пам’ятного знаку на честь наших героїв-земляків, увічненням їх пам’яті виконанням гімну України.

Учасники заходу вклонились могилам загиблих воїнів та залишили на кожній з них квіти соняху і солодощі. Особливу увагу приділили могилі загиблого в 2014 році вихованця гуртка Центру Артема Юрійовича Рудника. Пролунали спогади про його життя та вірш на його честь.

Члени колективу Центру та запрошені гості звернулися до родин загиблих воїнів  зі словами  вдячності і підтримки.