Відзначення 75-ї річниці вигнання нацистів з України

28 – 29 жовтня 2019 року керівники гуртків комунального позашкільного навчального закладу «Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді» провели серед здобувачів освіти бесіди і години спілкування присвячені 75-ій річниці вигнання нацистів з України. Педагоги Центру з гуртківцями привітали ветеранів: Белова В.М., Кузнецова Г.О., Печьонку М.Є., Шевченко В.М. з Днем визволення України та відвідали в музеях міста Чернігова тематичні виставки, експозиції фотографій, газет воєнних років, плакатів, які висвітлюють події перемоги у період Другої світової війни та вигнання нацистів з української землі.

Вихованці Центру здійснили покладання квітів до пам’ятного меморіалу біля селища Новоселівка, де 22 лютого 1943 року фашистами було закатовано та спалено 712 мирних громадян Бобровицької сільської ради.

75 років тому міста та села України були остаточно звільнені від фашистських загарбників. Сьогодні ми вшановуємо пам’ять тих, завдяки кому це стало можливим.

Пам’ять про тих, хто самовіддано рятував рідну землю і здобув перемогу над окупантами, назавжди жива у наших серцях!