Відзначення 78-ї річниці визволення міста Чернігова від нацистських загарбників

21 вересня 2021 року, з нагоди 78-ї річниці визволення Чернігова від нацистських загарбників, для вихованців гуртків «Історичне краєзнавство» комунального позашкільного навчального закладу «Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді» (керівник Тетяна Матвійчук), які працюють на базі Чернігівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 17 Чернігівської міської ради Чернігівської області, проведено виховні години «Тих полум’яних днів не згасне слава» та «Рокам ніколи пам’яті не стерти». Заходи відбулись на Болдиній горі біля могили Невідомого солдата та Меморіалу Слави.

Електронно-інформаційне табло, що встановлено біля Вічного вогню, дало можливість гуртківцям ознайомитися з фотогалереєю, де розміщені давні світлини, які розповідають про наслідки трагічних років окупації міста, жахливі масштаби його руйнування та героїчну відбудову славетного центру Сіверської землі, а також архівною відео хронікою військових кореспондентів про тяжкі роки Другої світової війни та героїчну боротьбу українського народу за перемогу. На табло можна переглянути список імен чернігівців, загиблих у Другій світовій війні та багато іншої унікальної інформації.

Юні краєзнавці поклали квіти до могили Невідомого солдата та вшанували пам’ять загиблих у роки Другої світової війни хвилиною мовчання.

Також, з нагоди вигнання нацистських окупантів з міста Чернігова, здобувачі освіти туристичного гуртка (керівник Марина Луганцева) вшанували пам’ять закатованих 7500 мирних жителів нашого міста під час Другої світової війни та поклали вінок до Братської могили, яка розташована в урочищі Ялівщина.