Відкриття виставки дитячих творчих робіт учасників щорічної обласної краєзнавчо-патріотичної акції учнівської молоді «Від роду і до роду збережем традиції народу»

01 червня 2021 року о 14:00 в приміщенні Чернігівського літературно-меморіального музею-заповідника Михайла Коцюбинського до Міжнародного дня захисту дітей відбулося відкриття виставки дитячих творчих робіт учасників щорічної обласної краєзнавчо-патріотичної акції учнівської молоді «Від роду і до роду збережем традиції народу», започаткованої комунальним позашкільним навчальним закладом «Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді» у 2015 році, яка проводиться з метою заохочення до творчості талановитих дітей, їх художньо-естетичного виховання, оволодіння підлітками стародавніми і сучасними техніками декоративно-прикладного мистецтва задля збереження і примноження українських національних народних традицій та ремесел.

За шість років проведення акції на конкурс було надіслано близько 500 творчих робіт, переважна більшість з яких представлена в експозиції виставкової зали музею.  

На заході були присутні педагогічні працівники та вихованці ПНЗ «Центр НПВТКУМ», автори творчих робіт – учасники акції, наукові співробітники Чернігівського літературно-меморіального музею-заповідника Михайла Коцюбинського,  представники асоціації майстрів громадської організації  «Спілка жінок Чернігівщини». З вітальним словом до присутніх звернулись директор  Чернігівського літературно-меморіального музею-заповідника Михайла Коцюбинського Ігор Коцюбинський та директор ПНЗ «Центр НПВТКУМ» Петро Степовик.

Учасників  заходу вітали дитячий театр співу «Забава» та танцювальний колектив «Фольк Модерн Балет» школи мистецтв при комунальному закладі «Чернігівський фаховий музичний коледж ім. Л.М. Ревуцького» Чернігівської обласної ради.

В експозиції представлені творчі роботи учнівської молоді закладів загальної середньої, позашкільної та професійно-технічної освіти Чернігівщини, автори яких продемонстрували творчу фантазію, майстерність та оригінальність у використанні природних матеріалів і різновиді мистецьких технік.

Дивували відвідувачів вироби юних майстрів, які застосовували техніки вовняного живопису, вітражного та петриківського розпису, вибійки, джутової філіграні, вузликового плетіння, батику, витинанки, різьблення, випалювання, лозоплетіння, коренепластики, писанкарства, аплікації злаковими стеблами, тістопластики, різноманітні сучасні техніки. В експозиції також представлені українські народні обереги та прикраси, роботи, вишиті нитками, бісером, стрічками, плетенні, ткані та багато інших цікавих речей.

                        Виставка триватиме до 20 липня 2021 року.