Відкриття виставки дитячих творчих робіт учасників щорічної обласної краєзнавчо-патріотичної акції учнівської молоді «Від роду і до роду збережем традиції народу»

20 серпня 2021 року в приміщенні Чернігівського обласного художнього музею імені Григорія Галагана з нагоди 30-ї річниці незалежності України відбулося відкриття виставки дитячих творчих робіт учасників щорічної обласної краєзнавчо-патріотичної акції учнівської молоді «Від роду і до роду збережем традиції народу», започаткованої комунальним позашкільним навчальним закладом «Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді» у 2015 році.

За шість років проведення акції на конкурс було надіслано близько 500 творчих робіт.

В експозиції представлені роботи учнівської молоді закладів загальної середньої, позашкільної і професійної (професійно-технічної) освіти Чернігівщини, автори яких стали переможцями акції в різні роки її проведення та продемонстрували творчу майстерність, фантазію, оригінальність у використанні засобів декоративно-прикладного мистецтва та природних матеріалів.

Творчі роботи передають патріотичні почуття дітей та свідчать про особливе сприйняття теми національного відродження, збереження і примноження українських національних народних традицій українського народу, його духовної та культурної спадщини.

На заході були присутні педагогічні працівники та вихованці ПНЗ «Центр НПВТКУМ», представники громадськості, наукові співробітники Чернігівського обласного художнього музею імені Григорія Галагана. З вітальним словом до присутніх звернулись директор музею Юрій Ткач та виконуючий обов’язки директора ПНЗ «Центр НПВТКУМ» Володимир Курганський.

Гостей дивували вироби юних майстрів, які застосовували різноманітні техніки декоративно-прикладного мистецтва, а саме: вовняний живопис, вітражний та петриківський розписи, вузликове плетіння, батик, витинанку, різьблення, випалювання, лозоплетіння, коренепластику, писанкарство, аплікацію злаковими стеблами, тістопластику та багато інших сучасних технік. Відвідувачі отримали яскраві емоції та були вражені талантом авторів дитячих творчих робіт, представлених на виставці.

                       Виставка триватиме до 21 вересня 2021 року.