Відкриття виставки дитячих творчих робіт «Від роду і до роду збережем традиції народу»

1 серпня 2019 року о 12:00 в Чернігівському обласному художньому музеї імені Григорія Галагана з нагоди 80-річчя створення комунального позашкільного навчального закладу «Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді» (в минулому «Станція юних туристів») відбудеться відкриття виставки дитячих творчих робіт, що брали участь у щорічній обласній краєзнавчо-патріотичній акції учнівської молоді «Від роду і до роду збережем традиції народу», започаткованій закладом у 2015 році. Акція проводилась з метою створення необхідних умов для формування творчої особистості дитини, реалізації її природних здібностей, оволодіння підлітками стародавніми і сучасними техніками декоративно-прикладного мистецтва, задля збереження і примноження українських національних народних традицій та ремесел. Адже дитяча творчість – це частка духовного життя дитини, яка поєднує її з навколишнім світом. 

В експозиції будуть представлені творчі роботи учнівської молоді закладів загальної середньої, позашкільної та професійно-технічної освіти Чернігівщини, автори яких продемонстрували майстерність та оригінальність у використанні природних матеріалів і різновиді мистецьких технік.

Широко представлені вироби вишиті нитками, бісером, стрічками, плетенні, ткані. Також роботи, в яких юні майстри застосовували техніки різьблення, випалювання, лозоплетіння, коренепластики, писанкарства, витинанки, аплікації злаковими стеблами, тістопластики, петриківського розпису, різноманітні сучасні техніки, українські народні обереги та прикраси: ляльки-мотанки, текстильні ляльки, гердани і багато інших цікавих речей.

На виставці представлено понад 150 робіт.

Запрошуємо Вас відвідати виставку! Вхід вільний!