Гра «Сокіл» («Джура»). День п’ятий

Цього дня юні джури з нетерпінням очікували на конкурс «Стрільба»  та силові  змагання «Штовхання гирі».

Стрільба проводилась з пневматичної гвинтівки по мішені № 6 з відстані в 10 метрів з положення лежачи. Кожен з учасників знаходився на окремому вогневому рубежі та виконував 6 пострілів – три пробних і три залікових. За результатами стрільби визначався ройовий (командний) та індивідуальний  (особистий) результат. За підсумками проведення конкурсу  в командному заліку перше місце посів рій «Фортеця» міста Ніжина, друге місце – рій «Січ» Тупичівської ОТГ, третє місце – рій «Січовики» Височанської ОТГ.

В особистому заліку перше місце отримав Міткевич Артем (учасник рою «Січ» Тупичівської ОТГ), друге місце – Прощенко Анастасія (учасник рою «Січ» Бахмацького району), третє місце – Степаненко Руслан (учасник рою «Січ» Бахмацького району).                 

В силових змаганнях «Штовхання гирі» брали участь по три особи від рою незалежно від статі. Вага гирі складала 16 кілограм. На виконання вправи кожному з учасників надавалось по 5 хвилин.

За результатами змагань в запеклій боротьбі перше місце посів рій «Січ» Тупичівської ОТГ, друге місце – рій «Січовики» Височанської ОТГ,  третє місце – рій «Нащадки козаків» Семенівського району.

 Відповідно до програми виховних заходів в цей день було проведено зустріч з прикордонниками  та майстер-клас з використання військової зброї. Юні джури із захопленням слухали розповіді прикордонників Чернігівського загону Державної прикордонної служби України про службові будні  та дії в незвичайних ситуаціях на кордоні. Учасники гри із захопленням спостерігали за показовими виступами підрозділу кінологів з пошуку заборонених речовин та затримки порушників кордону із застосуванням спеціально навчених собак.

Ввечері було підбито  підсумки конкурсу «Таборування», оцінювання якого відбувалось за двома напрямками: облаштування табору та проживання рою в таборі» відповідно до визначених критеріїв. За результатами конкурсу перемогу отримали рій «Варин» Варвинської ОТГ, рій «Гончарівські козаки» Гончарівської ОТГ, рій «Нащадки козаків» Коропського району,  рій «Куликівські соколи» Куликівської ОТГ, рій «Сіверяни» міста Новгород-Сіверського, рій «Соколята» Ніжинського району, рій «Нащадки Остряниці» Остерської ОТГ, рій «Ратиборець» Парафіївської ОТГ, рій «Нащадки козаків» Семенівської ОТГ, рій «Довженківці-соколята» Сосницької ОТГ.

За зведеними результатами всіх конкурсів та змагань у ІІ (обласному) етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») у 2019 році  перше місце посів рій «Нащадки козаків» Семенівського району, друге місце – рій «Фортеця» міста Ніжина, третє місце – рій «Сіверяни» міста Новгород-Сіверського.

Завершився день гучною етнодискотекою.