«День Святого Миколая» для здобувачів освіти ПНЗ «Центр НПВТКУМ»

Кожного року у грудні в Україні розпочинається період різдвяно-новорічних святкувань. З-поміж багатьох існуючих свят найулюбленішими є саме вони. Передчуття свята дуже приємний період, особливо для дітей, які з нетерпінням чекають наближення Новорічних свят і з задоволенням занурюються в їх казкову атмосферу.

Для вихованців гуртків «Юні туристи-краєзнавці» (керівник Тетяна Матвійчук), «Юні патріоти» (керівник Вікторія Кравчук), «Пішохідний туризм» (керівники Інна та Володимир Курганські) комунального позашкільного навчального закладу «Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді» новорічний святковий цикл розпочався з 2-го грудня 2019 року з випікання традиційних солодких пряників – «миколайчиків», які печуть напередодні Дня Святого Миколая – великого християнського свята та найбажанішого дня в році для дітей. Таким чином діти засвідчують своє сподівання на прихильність Святого. Гуртківцям дуже сподобалося вирізати з тіста формочками фігурки дідуся в свиті з бородою, випікати їх, а потім розмалювати білою глазур’ю. Кожен отримав власноруч виготовленого «миколайчика» разом з рецептом для приготування тіста.

19-го грудня в гуртку «Юні туристи-краєзнавці» пройшов розважальний захід «Святий Миколай, до нас в гості завітай». Вихованці з задоволенням співали, танцювали, читали вірші, відгадували загадки, дивилися мультфільми про Святого Миколая, брали участь у різноманітних конкурсах. На завершення програми вони отримали солодкі подарунки та побажання на майбутній рік від Миколая. Потім вихованці гуртка відвідали Чернігівський обласний Палац дітей та юнацтва і прийняли участь у святковій програмі «Хай Миколай з добром до Вас прийде». З учасниками заходу грали і танцювали  веселі казкові персонажі, лунали вірші, дзвінкі пісні про зиму чарівницю та новорічне свято. До них завітав Святий Миколай. Вихованці Палацу продемонстрували свої таланти в святковому концерті. 

Вихованці гуртка «Пішохідний туризм» відвідали ТРЦ «Голлівуд», де взяли участь у святковій програмі та конкурсах до Дня Миколая, отримали смаколики і багато незабутніх вражень.

Зрештою наближається одне з найдавніших і найпопулярніших календарних свят –  дивовижне Новорічне свято, яке з нетерпінням чекають і дорослі і діти, бо це час див, подарунків та новорічних карнавалів.

21-го та 28-го грудня для гуртківців продовжаться святкові заходи. Діти переглянуть вистави Чернігівського обласного академічного українського музично-драматичного театру імені Т. Г. Шевченка «Зимова казка» та «Бука». Веселі і повчальні вистави додадуть святкового настрою дітям.