Засідання «круглого столу» за підсумками І (обласного) туру Всеукраїнської краєзнавчої акції учнівської молоді «Українська революція: 100 років надії і боротьби»

15 березня 2019 року на базі Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою комунальним позашкільним навчальним закладом «Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді» проведено засідання «круглого столу» за підсумками І (обласного) туру Всеукраїнської краєзнавчої акції учнівської молоді «Українська революція: 100 років надії і боротьби».

Метою заходу є активізація пошуково-дослідницької роботи дітей та учнівської молоді з історії України та Чернігівщини періоду Української революції.

У заході взяли участь: Микола Шпак, начальник Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, Ольга Степаненко, методист обласного комунального позашкільного навчального закладу «Чернігівська Мала академія наук учнівської молоді», Лідія Нестеренко, доцент кафедри суспільних дисциплін та методики їх викладання Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського, кандидат філософських наук, Сергій Бутко, представник Українського інституту національної пам’яті в Чернігівській області, Олександр Ясенчук, краєзнавець, член благодійної організації «Фундація ″Вільні люди″», переможці та лауреати (обласного) туру Всеукраїнської краєзнавчої акції учнівської молоді «Українська революція: 100 років надії і боротьби».

У ході «круглого столу» здобувачі освіти презентували власні пошуково-дослідницькі роботи та обговорили проблемні питання щодо пошуку матеріалів під час експедиції, ознайомилися з поглядами сучасних істориків на події Української революції 1917-1921 років.

У рамках заходу учасники «круглого столу» відвідали виставку «Вогненна молодість», розміщену у культурно-мистецькому центрі «Інтермеццо».

Під час засідання юних дослідників відзначено нагородами та подарунками.