Конкурс новорічних композицій для гуртківців ПНЗ «Центр НПВТКУМ» «Замість ялинки – зимовий букет»

Напередодні Нового року здобувачі освіти комунального позашкільного навчального закладу «Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді» взяли участь в екологічному конкурсі «Замість ялинки – зимовий букет», який щорічно проводиться в рамках Всеукраїнської акції «Збережи ялинку» започаткованою Всеукраїнською екологічною Лігою та Всеукраїнською дитячою спілкою «Екологічна варта».

Зимовий букет – найкращий новорічний подарунок рідним і друзям.

Він створює особливий настрій, коли за вікнами вирує заметіль, а все навкруги під сніговою ковдрою. Зимовий букет – це екологічно, зручно, сучасно, привабливо та стильно.

Вже традиційно зустріч Нового року пов’язана в нашому житті з зеленою красунею ялинкою, прикрашеною новорічними іграшками. Ми до неї звикли і рідко замислюємось над тим, у що обходиться природі наше бажання тимчасово прикрасити живим деревом свою оселю.

Створити відчуття свята, радісного очікування новорічного дива можна й без знищення дерев. Набагато цікавіше прикрашати соснові чи ялинові гілки, виготовляти традиційні українські дідухи, створювати новорічні композиції, які можуть стати гарним подарунком для рідних і друзів та прикрасять домівку, шкільну аудиторію чи робочий кабінет.

Так юні вихованці Центру взяли участь в акції на захист живих ялинок, замінивши їх виготовленням новорічних композицій. І виявилось, що кожна їхня композиція нічим не гірша новорічної ялинки і також створює відчуття свята, атмосферу таємничості. Кожен букет втілив дитячу фантазію та їх мрії.

Завершився конкурс виставкою новорічних композицій.