Кубок України з пішохідного туризму

   З 27 лютого по 01 березня 2020 року на базі комунального закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів «Варвинський ліцей №1» Варвинської селищної ради відбувся Кубок України серед юнаків з пішохідного туризму в приміщенні (відкритий Кубок Чернігівської області). На  змагання приїхало 150 юних туристів (18 команд) з 12 регіонів України, а саме: Вінницької, Дніпропетровської, Житомирської, Київської, Кіровоградської, Миколаївської, Полтавської, Сумської, Харківської, Херсонської, Черкаської, Чернігівської областей та міста Києва. Чернігівщину на цих змаганнях представляли три команди смт Талалаївки, м. Новгорода-Сіверського й збірна області, у складі якої були спортсмени з міст Чернігова (Максим Муренець, Вікторія Шуляк та Марія Дзюба), Ніжина (Ірина Федоренко), Прилук (Михайло Гоголь) і троє бахмачан (Владислав Ільченко, Станіслав Мачача та Євгенія Ковтун).

Під час урочистого відкриття змагань відбулося вшанування збірної команди Чернігівської області старшої вікової групи, яка влітку 2019 року стала Чемпіоном України з пішохідного туризму. Спортсмени і тренери отримали слова вдячності, подяки та подарунки на згадку і передали прапор Чернігівської області молодшій команді, яка мала на цих змаганнях захищати честь області. Це було досить символічно.

У перший змагальний день проходила особисто-командна «Смуга перешкод», де учасникам потрібно було пройти кілька обладнаних етапів і самим навести переправу по колоді та навісну переправу, похилу вниз. Всі учасники нашої команди впоралися з цим завданням, це дозволило їм посісти ІІ загальнокомандне місце на цій дистанції, поступившись лише спортсменам з Миколаївської області та випередивши команду Вінницької області. В особистому заліку серед дівчат І місце виборола Вікторія Шуляк (Чернігівська область), ІІ місце здобула спортсменка з Новгорода – Сіверського Анастасія Іпатко,  а бронзовим призером стала Вікторія Беспояско з Миколаївщини. Серед юнаків І та  ІІІ місце здобули представники Миколаївської області  Пугачевський Дмитро і Мазуренко Олександр відповідно, а срібним призером став представник Чернігівщини Михайло Гоголь.

 На наступний день була командна «Смуга перешкод», яка вимагала від учасників не лише особистої майстерності, а ще і злагодженої командної роботи. І тут рівних не було представникам Чернігівщини, і всі призові місця залишились за нашими спортсменами. І місце посіла збірна команда, на ІІ – розташувалась  команда Новгород-Сіверського, а ІІІ місце посіли юні туристи з Талалаївки.

Ці високі досягнення  і дозволили збірній команді Чернігівської області здобути перемогу в загальному заліку Кубку України, а команді з Новгород- Сіверського стати срібними призерами, випередивши команду Київської області, яка в підсумку і замкнула трійку кращих команд.

   Вітаємо юних спортсменів та їх тренерів з блискучим виступом і бажаємо нових звершень!