Наша перемога на 48-му Чемпіонаті України серед юнаків з пішохідного туризму

       Пройшло довгих 10 років з моменту, коли востаннє команда Чернігівської області перемагала в загальному заліку Чемпіонату України з пішохідного туризму. І ось нарешті це сталося… Після довгої і наполегливої праці дітей та тренерів, які протягом декількох років наполегливо працювали готуючи спортсменів, гідних захищати честь Чернігівщини – ми знову тримаємо в руках цей Чемпіонський кубок.

Щойно на теренах Полтавщини завершився 48-й Чемпіонат України серед юнаків з пішохідного туризму, участь у якому взяло 18 команд (близько 150 учасників) з  різних регіонів України. Чернігівщину представляла збірна  сформована  з юних туристів Варвинської та Талалаївської ОТГ, міст Новгород-Сіверський, Ніжина Прилук та Чернігова, а саме: Кузьменко Олександр, Горбонос Олег, В’ялий Віталій, Куксенко Станіслав, Циганов Кирил, Півень Наталія, Єфімова Олександра та  Бєлікова Олена.

          Змагання проходили на трьох дистанціях 4 класу: командна дистанція «Смуга перешкод» (зв’язки), командна дистанція «Смуга перешкод» та командна дистанція «Крос-похід».

      Учасники нашої збірної склали гідну конкуренцію кращим  туристським колективам України і виграли дві з трьох дистанцій Чемпіонату, а саме командну дистанцію «Смуга перешкод» і дистанцію «Крос похід», виконавши нормативи кандидатів в майстри спорту.

        На дистанції зв’язок наші спортсмени поступилися лише команді Вінницької області. В особистому заліку гілки А бронзовими призерами стали Кузьменко Олександр та Півень Наталія,  срібними призерами В’ялий Віталій та Бєлікова Олена. На гілці Б також 3 місце посіли Горбонос Олег та Єфімова Олександра, а шостими стали Куксенко Станіслав та Циганов Кирило.

         За гарні результати та гідне представництво нашого регіону на Всеукраїнських змаганнях хочеться щиро подякувати спортсменам збірної і побажати їм нових звершень. А також окремо відзначити та подякувати команді тренерів (Балабко Євгенію Анатолійовичу,  Гутаку Віктору Анатолійовичу та Сєдову Богдану В’ячеславовичу), які сумлінно готували спортсменів до змагань.

І завершити хочеться віршами одного з найпалкіших їх вболівальників  Валерія Михайловича Вовка:

Здолавши звивисту дорогу із тренувань

І подолавши всю тривогу,

Ви впевнено зійшли на гору,

Здобувши славну перемогу!

Ви гідно, як міцна сім’я,

Вписали власні імена,

В історію туристську краю

За це я щиро Вас вітаю!

Минуло 10 довгих літ

І склалося усе  як слід!

Ви ЧЕМПІОНИ!!! Молодці.

І золото у Вас в руці!

Бажаємо ми Вам надалі,

Здобути не одні медалі.

І славу краю прославляти,

А ми всі раді Вас вітати!