Обласний семінар для організаторів Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

16 лютого 2022 року комунальним позашкільним навчальним закладом «Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді» в online-режимі проведено обласний семінар для організаторів Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

З вітальним словом до учасників обласного семінару звернулась Світлана Жук, головний спеціаліст відділу загальної середньої та корекційної освіти Управління освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації.

Інформацію про роль гри «Сокіл» (Джура») у національно-патріотичному вихованні учнівської молоді та загальні засади проведення ІІ (обласного) етапу гри у 2021/2022 навчальному році повідомив Петро Степовик, директор комунального позашкільного навчального закладу «Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді».

Доповідачами заходу виступили методисти ПНЗ «Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді» Ганна Гладченко, Олена Дорошенко, Віктор Силенко, відповідальні за молодшу, середню та старшу вікові категорії гри «Сокіл» («Джура») в області.

У семінарі взяли участь представники органів управління освітою територіальних громад Чернігівщини, закладів професійної (професійно-технічної), позашкільної освіти, закладів освіти обласного підпорядкування, відповідальні за організацію та проведення гри «Сокіл» («Джура») в закладах освіти та в громадах (69 учасників).

Під час заходу було обговорено ключові питання щодо організації та проведення на якісному рівні Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») в 2021/2022 навчальному році в закладах освіти області, організації І етапу гри та підготовки рою-переможця до участі у ІІ (обласному) етапі. До слухачів доведено інформацію щодо реєстрації куренів гри «Сокіл» («Джура»).

Семінар проведено у співпраці з Чернігівським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського.

Відеозапис вищезазначеного заходу та всі методичні матеріали, необхідні для організації і проведення початкового, І етапів Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») та підготовки рою-переможця до участі у ІІ (обласному) етапі буде викладено на сайті комунального позашкільного навчального закладу «Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді» в розділі «Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура»)».