Обласний семінар-практикум для організаторів Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») в районі, місті, ОТГ

З метою якісної підготовки проведення початкових (шкільних), І (районних, міських, об’єднаних територіальних громад) та ІІ (обласного) етапів Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») 22 листопада 2019 року комунальним позашкільним навчальним закладом «Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді» проведено обласний семінар-практикум для організаторів гри «Сокіл» («Джура») в районі, місті, ОТГ.

         В роботі семінару взяли участь представники відділів (управлінь) освіти органів місцевого самоврядування, райдержадміністрацій та вчителі закладів освіти з 32 об’єднаних територіальних громад, 16 районів, 4 міст області.

         Під час роботи семінару-практикуму до слухачів доведено інформацію про зміни у проведенні гри у 2019/2020 навчальному році, а саме: І (районний, міський, ОТГ) та ІІ (обласний) етапи гри буде проведено у двох вікових групах. Відповідно до Положення про Всеукраїнську дитячо-юнацьку військово-патріотичну гру «Сокіл» («Джура»), затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 17.10.2018 № 845, в середній віковій групі братимуть участь здобувачі освіти віком від 11 до 14 років включно, а в старшій – від 15 до 17 років включно. Також учасникам заходу було повідомлено орієнтовні умови гри ІІ (обласного) етапу для середньої та старшої вікових груп.

У семінарі взяли участь фахівці Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою (Сергій Пашко, Геннадій Гайдей). Чернігівського базового медичного коледжу (Сергій Пархоменко), директор Чернігівського обласного стрілецького клубу Товариства сприяння обороні України (Петро Татаренко), представники магазину «Адреналін» (Павло Бирюк, Дмитро Балюта). За активну співпрацю в організації і проведенні Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») їм було вручено Подяки комунального позашкільного навчального закладу «Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді».

         Семінар-практикум проведено на базі Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського.

         Всі учасники отримали друковані методичні матеріали щодо організації та проведення гри в закладі освіти, в районі, місті, ОТГ та щодо підготовки рою до участі у ІІ (обласному) етапі гри. Всі друковані та фото- і відеоматеріали розміщено на сайті комунального позашкільного навчального закладу «Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді» та у хмарному сховищі Google-Диск.