Обласний семінар-практикум для організаторів Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») в районі, місті, ОТГ

25-26 лютого 2019 року працівниками комунального позашкільного навчального закладу «Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді» на базі дитячого табору «Юний турист» (с. Количівка Іванівської ОТГ Чернігівського району) було проведено обласний семінар-практикум для організаторів Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») в районі, місті, ОТГ.

Загалом у семінарі взяли участь 57 відповідальних за організацію та проведення гри «Сокіл» («Джура») з 12 районів, 4 міст та 37 ОТГ.

Під час заходу розглянуто теоретичні питання нормативно-правового забезпечення гри «Сокіл» («Джура»), організація таборування під час проведення фінальних етапів гри, оформлення необхідної документації щодо участі роїв у І (районному, міському, ОТГ) та ІІ (обласному) етапах гри.

У ході проведення практичних занять зі стройової підготовки (конкурс «Впоряд»), з надання долікарської допомоги (конкурс «Рятівник»), з організації проведення стрільби з пневматичної гвинтівки (конкурс «Стрільба») було залучено фахівців Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичної підготовкою, Чернігівського базового медичного коледжу, обласного спортивно-стрілецького клубу Чернігівської обласної організації Товариства сприяння обороні України.

    Фахівцями Центру було проведено теоретичні та практичні заняття щодо організації та проведення конкурсів «Туристсько-спортивна смуга перешкод», «Відун», «Штовхання гирі», «Перетягування линви», «Пластун». Особливу увагу приділили питанню організації таборування роїв, придбання якісного спорядження.

Учасники отримали відповіді на особисті питання щодо організації та проведення початкового (шкільного) етапу гри.

Представники новостворених територіальних громад набули практичні навички щодо проведення конкурсів «Туристсько-спортивна смуга перешкод», «Рятівник», «Пластун» і взяли участь у змаганні на влучність під час практичного заняття конкурсу «Стрільба».

    Крім того, учасники семінару мали змогу поспілкуватись та обмінятись досвідом, отримали роздатковий матеріал та потрібну інформацію для якісної підготовки та проведення фінальних етапів гри «Сокіл» («Джура») у 2019 році.