Про проведення ІІ (обласного) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») у 2021 році в online-режимі в середній та старшій вікових групах

18 травня 2021 року на Чернігівщині стартував ІІ (обласний) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») в online-режимі в середній та старшій вікових групах.

Для участі у ІІ етапі гри зареєструвались рої-переможці І етапу: 22 рої в середній віковій групі та 27 роїв у старшій віковій групі.

Програмою ІІ (обласного) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») передбачено проведення семи конкурсів: конкурсу строю та пісні «Впоряд» (відеоролик), конкурсу з надання першої долікарської допомоги «Рятівник» (вікторина), туристсько-спортивного конкурсу (вікторина), інтелектуального конкурсу з історії України «Відун» (вікторина), фотоконкурсу «Цікаві моменти з життя рою» (1-3 фото), творчо-мистецького конкурсу «Ватра» (відеоролик), конкурсу «Книга звитяг» (звіт про роботу рою). Перші чотири конкурси – залікові, останні три – обов’язкові (до загального заліку не входять).

Згідно з програмою ІІ (обласного) етапу гри «Сокіл» («Джура») 18 травня відбувся інтелектуальний конкурс «Відун», 19 травня – туристсько-спортивний конкурс, 20 травня – конкурс «Рятівник». Ці конкурси відбулись в online-режимі на платформі Google Classroom для двох вікових груп. Для виконання завдань конкурсів надавалась одна година. Під час підведення підсумків враховано правильність відповідей та час виконання завдань.

До 25 травня рої надсилали до головної суддівської колегії ІІ етапу гри відеоролики на конкурси «Впоряд» і «Ватра», світлини на фотоконкурс та звіт про роботу рою на конкурс «Книга звитяг».

Підсумки у кожному конкурсі ІІ (обласного) етапу гри «Сокіл» («Джура») підводитимуться окремо. Переможці в загальному заліку в середній та старшій вікових групах будуть нагороджені дипломами та призами, переможці в окремих конкурсах – грамотами.

Рої-переможці ІІ (обласного) етапу гри в двох вікових групах представлятимуть Чернігівську область на ІІІ (Всеукраїнському) етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл»(«Джура») влітку 2021 року.