Тренувальна туристсько-краєзнавча подорож гуртківців ПНЗ «Центр НПВТКУМ» до Голубих озер

Цікаво, змістовно та повчально пройшла туристсько-краєзнавча подорож юних туристів гуртка «Пішохідний туризм» (керівник Ганна Гладченко) комунального позашкільного навчального закладу «Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді» північними лісами нашої області.

Подорож розпочалась 3 жовтня 2021 року на залізничному вокзалі міста Чернігова. Потягом група доїхала до станції Горностаївка, а вже звідти і розпочалась  пішохідна частина маршруту.

Діти вчились працювати з картою та компасом, знаходити потрібну дорогу на пересіченій місцевості, знайомились з місцевою флорою та фауною.

Кінцевою зупинкою пішохідної частини подорожі, були Голубі озера. Загалом довжина маршруту склала 13 кілометрів.

Мальовничі краєвиди Голубих озер та тепла й сонячна погода сприяли гарному настрою та апетиту. Поївши бутерброди із запашним чаєм група вирушила на станцію Грибова Рудня, а звідти і на Чернігів.

Маршрут цікавий, в міру важкий, можемо порекомендувати туристам-початківцям для тренування до більш серйозних подорожей. Всі учасники подорожі долучились до роботи з туристичною картою та компасом, вчились відрізняти гриби їстівні від неїстівних, побачили місцевих комах, павукоподібних та земноводних.

Рекомендуємо маршрут та запрошуємо подорожувати разом!