Участь команд Чернігівщини у Кубку України серед юнаків з велосипедного туризму

З 09 по 12 травня 2024 року в місті Буча Київської області пройшов Кубок України серед юнаків з велосипедного туризму (відкриті змагання Київської області «Меморіал пам’яті Андрія Куцевалова»). Загалом на змагання зібралося 85 спортсменів з Вінницької, Запорізької, Київської, Кіровоградської, Львівської, Полтавської, Сумської, Харківської та Чернігівської областей.

Чернігівщину представляли вихованці комунального позашкільного навчального закладу «Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді» Кравченко Анатолій, Кузьменко Олександр, Арищенко Маргарита (керівник О. Кузьменко), Барташ Олександр, Дмитренко Дмитро (керівник П. Бориско), Семеняко Ігор та Алейнік Богдан (керівник В. Ушак) і вихованці комунального позашкільного закладу освіти «Чернігівський центр дитячо-юнацького туризму, краєзнавства та військово-патріотичного виховання» Примак Кирил, Задорожна Віталіна (керівник М. Примак), Філончик Іван (керівник А. Ніколаєнко). Готували спортсменів до змагань Валерій Ушак та Андрій Ященко.

Учасники змагались у двох вікових групах молодшій і старшій на комплексній дистанції («Тріал», «Фігурне водіння велосипеда», «Велокрос») та смузі перешкод.

В особистому заліку серед юнаків старшої вікової групи Анатолій Кравченко став бронзовим призером в особистому заліку комплексної дистанції та здобув друге місце на дистанції «Тріал».

У загальнокомандному заліку старшої вікової групи збірна Чернігівської області зайняли четверте місце, а молодші велотуристи стали шостими. Але головний здобуток наших спортсменів – це безцінний досвід, який допоможе в подальшому демонструвати кращі результати, та нові друзі з різних куточків України.

Дякуємо Збройним силам України за можливість тренуватися, змагатися на теренах нашої незламної Держави!!!