Благоустрій та прибирання території біля меморіалу «Скорботна мати з дитиною на руках» працівниками ПНЗ «Центр НПВТКУМ»

Вже традиційними у травні кожного року до Дня пам’яті і примирення стали виїзди педагогічних працівників комунального позашкільного навчального закладу «Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді» до пам’ятного меморіалу «Скорботна мати з дитиною на руках» у селі Новоселівка Киселівської сільської ради.

1943 року поблизу села знаходився табір для радянських військовополонених. У лютому вони змогли роззброїти охорону й вирватися на волю. Селяни прихистили деяких з них. Нацистські окупанти жорстоко помстилися мирному населенню – оточили село, розстріляли і спалили 236 мирних жителів різного віку та статі, серед них навіть були немовлята.

У 2024 році Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років.

07 травня працівники ПНЗ «Центр НПВТКУМ» за сприяння виконавчого комітету Киселівської сільської ради прибрали навколишню територію, пофарбували пам’ятник, відремонтували та побілили постамент і бордюри навколо братської могили.

Бережімо світлу пам’ять про жертв війни! Шануймо подвиги борців проти нацизму у Другій світовій війні! Наближаймо перемогу разом!