Виїзний методичний день ПНЗ «Центр НПВТКУМ» «Сучасні форми і методи організації національно-патріотичного виховання дітей та молоді в позашкіллі»

З нагоди Дня позашкілля 27 вересня 2023 року комунальним позашкільним навчальним закладом «Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді» проведено виїзний методичний день з обміну педагогічним досвідом на базі комунального позашкільного навчального закладу «Остерський будинок творчості дітей та юнацтва Остерської міської ради Чернігівської області». Захід відбувся у форматі круглого столу.

У ході зустрічі обговорено особливості патріотичного виховання в закладах позашкільної освіти в умовах сучасних суспільно-політичних викликів.

Учасниками заходу розглянуто актуальні форми і методи організації національно-патріотичного виховання дітей та молоді в позашкіллі,  виховання патріотизму засобами туристсько-краєзнавчої роботи та декоративно-ужиткового мистецтва.

Петро Степовик, директор ПНЗ «Центр НПВТКУМ», акцентував увагу на вдосконаленні виховної системи з формування в здобувачів освіти національної свідомості, любові до України, здатності зберегти національну ідентичність, пишатися приналежністю до українського народу.

Директором Тетяною Косюк та педагогічним колективом Остерського будинку творчості дітей та юнацтва здійснено екскурс до історії закладу, презентовано інформаційну довідку щодо напрямів роботи та методики організації виховного процесу з учнівською молоддю.

У результаті роботи круглого столу напрацьовано методичні рекомендації, які буде враховано при плануванні подальшої роботи в ПНЗ «Центр НПВТКУМ» та Остерського закладу.

Педагоги Центру щиро вдячні колегам з Остерського будинку творчості дітей та юнацтва за спільну організацію й проведення змістовного, насиченого заходу та висловлюють сподівання на подальшу співпрацю.