Відбувся чемпіонат України зі спортивного гірського туризму

З 28 серпня по 1 вересня 2024 року на околицях села Бубнище, що на Івано-Франківщині, відбувся чемпіонат України зі спортивного гірського туризму (дорослі, старші та молодші юнаки), ІІІ – IV рангу, де взяла участь команда Чернігівської області від комунального позашкільного навчального закладу «Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді» у складі: Олександра Башташа, Дмитра Дмитренка, Артема Козачка, Богдана Ткаченка, Єгора Ткаченка, Поліни Тупікової та Микити Леоненка – тренера команди. Цей захід зібрав 151 учасника: 62 спортсмени з 11 регіонів країни для участі у змаганнях серед дорослих (ІІІ ранг) та 89 спортсменів з 8 регіонів країни для участі у змаганнях серед старших та молодших юнаків (IV ранг).

На урочисте відкриття змагань були запрошені почесні гості: голова комісії з гірського туризму ФСТУ Віктор Козій, заступник голови Ради ветеранів ФСТУ Надія Сичова, президент Одеської ОФСТ Микола Ріпа, представники ДСНСУ в Івано-Франківській області.

На дистанціях змагались спортсмени з Дніпропетровської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Сумської, Харківської, Черкаської та Чернігівської областей.

Змагання проводились на 7 дистанціях різної важкості для спортсменів різного рівня підготовки: «Гірські перешкоди» – VІ класу, «Тактико-технічна» та «Рятувальні технічні прийоми» – V класу, «Гірські перешкоди» та «Рятувальні технічні прийоми» – ІІІ класу, «Гірські перешкоди» та «Естафета» – ІІ класу. На дистанцій ІІІ класу «Гірські перешкоди» наша команда увійшла до п’ятірки кращих.

Чемпіонат України з гірського туризму 2024 року став значущою подією – змагання проведені на новому місці – скелях Довбуша. «Місце сили» – так називають езотерики доісторичні кам’яні масиви, де можна відновити життєву енергію та зазирнути в обличчя вічності. Можливо, саме це сприяло тому, що учасники продемонстрували фізичну підготовку, тактичну майстерність та командний дух. Цей захід став чудовою можливістю для спортсменів обмінятися досвідом та зміцнити зв’язки між регіонами. Після змагань залишилися не лише яскраві спогади, але й нові досягнення та плани на майбутнє.