Відбувся VII Форум українських патріотичних справ «Ми – Українці»

04 березня 2023 року у місті Києві на базі Культурно-просвітницького центру Києво-Могилянської академії відбувся VII Форум українських патріотичних справ «Ми – Українці».
Організаторами заходу стали Міжнародна благодійна установа «Центр національного відродження», Відділ національно-патріотичного виховання Міністерства молоді та спорту України, Український державний центр національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді Міністерства освіти і науки України.
У форумі взяли участь представники органів державної та місцевої влади, відомств, навчально-виховних закладів, громадських організацій (понад 50 осіб з 20 областей України та міста Києва). Учасником Форуму від Чернігівської області став Петро Степовик, директор комунального позашкільного навчального закладу «Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді».
Напрями роботи Форуму:
— національно-патріотичне виховання;
— військово-патріотичне виховання;
— громадянська освіта.
Ключові питання, що обговорювались: особливості реалізації державної політики у сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності за трьома напрямами Форуму, напрацювання пропозицій щодо нової Стратегії державної політики у сфері утвердження української ідентичності, визначення шляхів покращення діяльності Координаційних рад з питань утвердження української національної і громадянської ідентичності всіх рівнів.
Підсумком проведеного заходу стало прийняття резолюції до відповідних державних суб’єктів діяльності з національно-патріотичного виховання з рекомендаціями щодо ефективної імплементації Закону України «Про основні засади державної політики у сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності».