Відкриття виставки дитячих творчих робіт учасників щорічної обласної краєзнавчо-патріотичної акції учнівської молоді «Від роду і до роду збережем традиції народу»

23 серпня 2024 року в приміщенні Чернігівського обласного художнього музею імені Григорія Галагана з нагоди 33-ї річниці незалежності України відбулося відкриття виставки дитячих творчих робіт учасників щорічної обласної краєзнавчо-патріотичної акції учнівської молоді «Від роду і до роду збережем традиції народу», започаткованої комунальним позашкільним навчальним закладом «Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді» у 2015 році.

За 2022-2024 роки проведення акції на конкурс було надіслано близько 100 творчих робіт.

На виставці представлені творчі роботи учнівської молоді закладів загальної середньої, позашкільної і професійної (професійно-технічної) освіти Чернігівщини, які демонструють майстерність, фантазію, оригінальність у використанні засобів декоративно-прикладного мистецтва та природних матеріалів і передають патріотичні почуття дітей, свідчать про особливе сприйняття теми національного відродження, збереження та примноження українських національних народних традицій українського народу, його духовної і культурної спадщини.

На заході були присутні педагогічні працівники та вихованці ПНЗ «Центр НПВТКУМ», наукові співробітники Чернігівського обласного художнього музею імені Григорія Галагана. З вітальним словом до присутніх звернулись директор музею Юрій Ткач та виконуючий обов’язки директора ПНЗ «Центр НПВТКУМ» Володимир Курганський.

Гостей дивували вироби юних майстрів, які застосовували різноманітні техніки декоративно-прикладного мистецтва, а саме: петриківський розпис, в’язання гачком, різьблення, батик, витинанки, лозоплетіння, вишивка бісером та стрічками, писанкарство, тістопластики і багато інших сучасних технік. Відвідувачі отримали яскраві емоції та були вражені талантом авторів дитячих творчих робіт, представлених на виставці.

Дякуємо представникам музею за можливість представлення дитячих робіт для чернігівців та гостей міста.

Запрошуємо відвідати виставку яка триватиме протягом місяця.

Слава ЗСУ! Слава Україні!