Екологічний конкурс новорічних композицій для вихованців ПНЗ «Центр НПВТКУМ» «Замість ялинки – зимовий букет»

Зимові свята наближаються. А Різдво та Новий рік, мабуть, найбільш очікувані для дітей. Подарунки та яскраво прикрашені оселі створюють відчуття чарівної казки.

Напередодні Різдва та Нового року здобувачі освіти комунального позашкільного навчального закладу «Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді» взяли участь в екологічному конкурсі «Замість ялинки – зимовий букет», який щорічно проводиться у рамках Всеукраїнської акції «Збережи ялинку», започаткованої Всеукраїнською екологічною Лігою та Всеукраїнською дитячою спілкою «Екологічна варта».

Зимовий букет – найкращий новорічний подарунок рідним і друзям.

Він створює особливий настрій, коли за вікнами вирує заметіль і все навкруги під сніговою ковдрою. Зимовий букет – це екологічно, зручно, сучасно, привабливо та стильно.

Вже традиційно зустріч Нового року пов’язана в нашому житті з зеленою красунею ялинкою, прикрашеною новорічними іграшками та яскравими вогниками. Ми до неї звикли і рідко замислюємось над тим, у що обходиться природі наше бажання прикрасити живим деревом свою оселю.

Вихованці Центру вирішили, що створити відчуття свята, можна й без знищення дерев. Набагато цікавіше виготовляти традиційні українські дідухи, створювати новорічні композиції, які можуть стати гарним подарунком для рідних і друзів та прикрасять домівку, шкільний клас чи робочий кабінет.

Так юні вихованці Центру взяли участь в акції на захист живих ялинок, замінивши їх виготовленням новорічних композицій. І виявилось, що кожна композиція нічим не гірша новорічної ялинки. Завдяки ним, діти створили відчуття свята, атмосферу таємничості. Кожен букет втілив дитячу фантазію, їх мрії та творчу майстерність.

Завершився конкурс виставкою новорічних композицій.