Заходи з нагоди вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні

18-20 лютого 2023 року Україна відзначає 9-ту річницю трагічних подій на Майдані, вшановує Героїв Небесної Сотні та учасників Революції Гідності (листопад 2013 – лютий 2014 року). У ці дні українці згадують тих, хто віддав своє життя, відстоюючи права і свободи людини, захищаючи ідеали демократії, європейське майбутнє України.
20 лютого встановлено як пам’ятний день указом Президента України від 11 лютого 2015 року з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які загинули під час Революції Гідності.
У рамках вшанування світлої пам’яті жертв тих страшних подій лютого 2014 року та з метою патріотичного виховання здобувачів освіти, глибокого усвідомлення причин та наслідків трагічних сторінок історії 16-20 лютого педагогами комунального позашкільного навчального закладу «Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді» організовано цикл тематичних заходів для вихованців. Керівниками гуртків проведено бесіди у форматах online та offline за наступними темами: «Герої Небесної Сотні», «Революція Гідності», «Чернігівські Герої Майдану», «Наш волелюбний Майдан», «Гідності хай промінь не згасає!», «Небесна Сотня Ангелів», «Хай палають свічки пам’яті загиблих Героїв Небесної Сотні», «Небесна Сотня у наших серцях». Організовано перегляд та обговорення з гуртківцями документальних фільмів «Зима, що нас змінила», «Люди творять історію. Небесна Сотня», «Небесна Сотня – перші герої російсько-української війни».
20 лютого 2023 року з нагоди відзначення річниці січневих та лютневих подій 2014 року представники колективу та здобувачі освіти ПНЗ «Центр НПВТКУМ» зібрались біля стели Героїв Небесної Сотні у сквері імені М.М. Попудренка (з 21.02.2023 р. сквер Магдебурзького права) у місті Чернігові. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих героїв Революції Гідності. Учасники заходу згадали та обговорили ті трагічні події, поклали квіти до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні.