Здобувачі освіти ПНЗ «Центр НПВТКУМ» долучилися до акції «Моє дерево Перемоги»

За ініціативи Чернігівського обласного осередку Всеукраїнської екологічної ліги та Чернігівського обласного осередку Всеукраїнської дитячої спілки «Екологічна варта» з нагоди 25-річчя ВДС «Екологічна варта» та в рамках підготовки до відзначення Всесвітнього дня Землі на навчально-науковій станції Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка у Всеукраїнський день довкілля 20 квітня 2024 року вартівці – вихованці гуртка «Пішохідний туризм» (керівник Ганна Гладченко) комунального позашкільного навчального закладу «Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді», а також студенти, аспіранти та науковці НУЧК імені Т.Г. Шевченка долучилися до акції «Моє дерево Перемоги». Садивний матеріал для акції надало КП «Зеленбуд» Чернігівської міської ради.

Заходи під час акції відбувалися у локаціях інформаційно-пізнавальної платформи «Дерева у звичаях та обрядах українського народу» та садівних майданчиків «Дерева природної флори» й «Екзотичні інтродуценти», на оздоровчо-пізнавальному маршруті навчально-наукової станції «Дивовижне поряд», а завершилися фіточаюванням.

Як символ сердечності та доброзичливості українського народу була посаджена група дерев липи серцелистої, а закладена алея з гіркокаштану криваво-м’ясного символізуватиме кров, пролиту захисниками Батьківщини. У дендрарії були також висаджені символічні декоративні дерева та чагарники: магонія падуболиста (символ пам’яті та вічності життя), хеномелес японський (символ міцності), гібіскус садовий (символ стійкості та рішучості), катальпа бігнонієвидна сорту «Nana» (символ спокою), форзиція проміжна (символ чистоти помислів) та слива розчепірена Пісарді (символ весни).

Діти отримали величезне задоволення та здобули багато нового у свою скарбничку знань.

Дякуємо збройним силам України за можливість проведення навчально-виховних заходів для наших дітей!!!