Здобувачі освіти та педагоги ПНЗ «Центр НПВТКУМ» вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

З метою належного вшанування подвигу учасників Революції гідності, передусім увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні, які загинули в лютому  2014 року під час найбільш драматичних протистоянь з прибічниками  злочинного режиму в центральній частині м. Києва, сприяння утвердженню в Україні ідеалів свободи і демократії, збереженню та донесенню до сучасників і майбутніх поколінь інформації про доленосні події в Україні початку ХХІ століття 18-20 лютого 2024 року педагогічними працівниками комунального позашкільного навчального закладу «Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді» проведено тематичні заходи для вихованців, зокрема:

  • урок пам’яті «Вічна слава безсмертю Хоробрих»;
  • бесіди «За наше краще майбуття Небесна Сотня в вирій пішла», «Нескорені Герої», «На варті наших душ – Небесна Сотня».

Також організовано перегляд документальних фільмів «Зима, що нас змінила», «Ангели майдану». Діти прослухали пісню-реквієм Небесної Сотні «Пливе кача», поділилися власними думками та міркуваннями щодо значення подвигу тих, хто віддав життя за європейське майбутнє України.

Проведення таких заходів дає змогу кожному підлітку усвідомити наскільки страшними були події того часу, збагатити свої знання про буремні дні, коли українці гинули, відстоюючи свої права і свободи, про Євромайдан та його причини.

У знак скорботи хвилиною мовчання вихованці та педагоги закладу вшанували пам’ять жертв Революції гідності, зібравшись  20 лютого біля стели Героїв Небесної Сотні у сквері імені Магдебурзького права у місті Чернігові. Учасники заходу поклали квіти до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні.