Лекція з мінної безпеки від фахівців «The HALO Trust» для колективу ПНЗ «Центр НПВТКУМ»

23 квітня 2024 року до комунального позашкільного навчального закладу «Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді» завітали представники міжнародної гуманітарної  організації «The HALO Trust», які провели для колективу лекцію з мінної безпеки.

Команда «The HALO Trust» повідомила учасникам заходу, що на сьогодні третина нашої країни забруднена вибухонебезпечними речовинами. На очищення знадобиться дуже багато років. Адже існує правило, що 1 рік війни дорівнює 10 рокам розмінування.

Найбільше забруднення відбувається саме мінами — бо міни найдешевші, а тому найбільш поширені. На жаль майже щодня відбуваються нещасні випадки, по-перше, через те, що Україна знаходиться в активній фазі збройного конфлікту, по-друге, через те, що дорослі й діти знаходять невідомі предмети та інколи несвідомо нехтують простими правилами безпечної поведінки.

Разом з фахівцями працівники ПНЗ «Центр НПВТКУМ» розглянули інформацію щодо типів мін, підривників, ознайомилися з правилами поведінки на небезпечних територіях, відпрацювали алгоритм дій у випадку виявлення вибухонебезпечного предмету.

На завершення лекції всі учасники отримали від «The HALO Trust» інформаційні буклети, плакати, магніти.