Обласний вебінар за темою: «Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура») в національно-патріотичному вихованні учнівської молоді» для учасників школи виховників джур

У 2023/2024 навчальному році в Чернігівській області започатковано проведення обласної «Школи виховників джур» (далі – ШВД). Вишкільний курс обласної ШВД буде проведено за трьома модулями у форматах – вебінар, самоосвіта, очний. Комунальним позашкільним навчальним закладом «Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді» 20 грудня 2023 року проведено перший модуль вишкільного курсу школи за темою: «Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура») в національно-патріотичному вихованні учнівської молоді».

З вітальним словом до учасників вебінару звернулась Жук Світлана, головний спеціаліст відділу дошкільної, позашкільної освіти, оздоровлення та виховної роботи Управління освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації, та наголосила на важливості ролі й діяльності виховника рою в системі гри «Сокіл» («Джура»).

Петро Степовик, директор ПНЗ «Центр НПВТКУМ», акцентував увагу присутніх на основних завданнях формування та утвердження української національної і громадянської ідентичності через розвиток гри «Сокіл» («Джура»).

У вебінарі взяли участь 44 педагоги з 12 громад Чернігівщини. Під час заходу розглянуто питання щодо виховного ідеалу та стратегії розвитку гри «Джура», вишкільної системи, форм роботи з дітьми впродовж навчального року, співпраці з громадськими організаціями тощо. Виховники отримали початковий кейс теоретичної інформації, необхідної для організації гри «Сокіл» («Джура») в закладі освіти та при підготовці й проведенні фінальних етапів в територіальній громаді.