Обласний семінар для організаторів початкового та І етапів Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

            29 лютого 2024 року комунальним позашкільним навчальним закладом «Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді» в online-режимі проведено обласний семінар для організаторів початкового та І етапів Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

З вітальним словом до учасників заходу звернулась Наталія Дягло, начальник відділу дошкільної, позашкільної освіти, оздоровлення та виховної роботи Управління освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації.

            Інформацію про роль гри «Сокіл» (Джура») у національно-патріотичному вихованні учнівської молоді та загальні питання щодо проведення заходів патріотичного напряму в рамках гри протягом навчального року повідомив Петро Степовик, директор комунального позашкільного навчального закладу «Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді».

            У семінарі взяли участь представники органів управління освітою територіальних громад Чернігівщини, закладів загальної середньої, професійної (професійно-технічної), позашкільної освіти, закладів освіти обласного підпорядкування, відповідальні за організацію та проведення гри «Сокіл» («Джура») в закладах освіти та в громадах (218 учасників з 52 громад області).

            У рамках заходу було обговорено ключові питання щодо організації та проведення на якісному рівні Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») в 2023/2024 навчальному році в закладах освіти та в територіальних громадах області в умовах воєнного стану в Україні, підготовки рою-переможця до участі у ІІ (обласному) етапі гри. Слухачі отримали методичний кейс рекомендацій щодо створення  куренів в закладах освіти та підготовки необхідних документів для їх реєстрації в Головному штабі гри «Сокіл» («Джура»).

            Відеозапис вищезазначеного заходу та всі методичні матеріали, необхідні для організації і проведення початкового, І етапів гри «Сокіл» («Джура») та підготовки рою-переможця до участі у ІІ (обласному) етапі, викладено на сайті ПНЗ «Центр НПВТКУМ» в розділі «Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура»)».