ПНЗ «Центр НПВТКУМ» запрошує всіх охочих відвідати фотовиставку «Чернігівщина – українська перлина Європи. Погляд фотохудожників»

12 грудня 2023 року об 11:00 у комунальному позашкільному навчальному закладі «Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді» відбулося офіційне відкриття фотовиставки «Чернігівщина – українська перлина Європи. Погляд фотохудожників».

Автором проєкту є чернігівський волонтер Юрій Лісовський. Повна колекція включає 90 світлин краєвидів та історико-культурних об’єктів міста Чернігова й області. Частина робіт зараз експонується в Німеччині та Франції. А до експозиції, яка представлена в ПНЗ «Центр НПВТКУМ», увійшло близько 30-ти з них. Це фотороботи відомих та знаних в Україні чернігівських митців, а саме: Аліни Андрєєвої, Валентина Бобиря, Віктора Кошмала, Миколи Турчина, Олександра Арендаря.

Мета виставки – ознайомити глядачів з чернігівським краєм, показати розмаїття культурної спадщини, здійснити огляд об’єктів регіону, які представляють історичну та архітектурну цінність, привернути увагу до подій сьогодення.

Меседж виставкового фотопроєкту – зробити акцент на тому, що незважаючи на втрати і біль, постійні ракетні та артилерійські обстріли, Чернігівщина відроджується. Сьогодні наша область є «майданчиком», який об’єднав у плідній співпраці держави-партнери України, громадські організації, міжнародні фонди, волонтерські об’єднання, звичайних людей із щирим серцем та добрими намірами.

На заході були присутні організатор проєкту, педагогічні працівники та здобувачі освіти ПНЗ «Центр НПВТКУМ», фотографи – автори світлин, волонтери. З вітальним словом до присутніх звернувся Петро Степовик, директор закладу. Він наголосив, що виставка є актуальною та важливою для формування в сучасного глядача ціннісних життєвих орієнтирів, підтримання ментального здоров’я, переосмислення особистого ставлення до впливу руйнацій війни на фонд культурно-історичної спадщини нашої держави. Юрій Лісовський виступив з доповіддю щодо значущості подібних проєктів та популяризації визначних місць рідного краю, розкриття життєвих цінностей українського народу, глибини людських почуттів.

Для всіх, хто бажає зробити стильне патріотичне фото на згадку, організовано фотозону.

Виставка працюватиме до 15 січня 2024 року.

Організатори бажають всім відвідувачам приємного перегляду!