Проведено ІІ (обласний) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

24-26 травня 2023 року відбувся ІІ (обласний) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») для трьох вікових категорій – молодшої («Джура-Котигорошко»), середньої («Джура-Сокіл») та старшої («Джура-Оборонець») в online-режимі.

У молодшій віковій групі взяли участь 8 роїв-переможців І (територіальних громад) етапу гри, у середній – 27, у старшій – 19.

Юні джури молодшої вікової групи змагались у залікових конкурсах «Відун», «Рятівник», «Пластун», які проведено у формі вікторини, та під час туристського конкурсу складали на швидкість online-пазл.

Учасники роїв середньої вікової групи взяли участь в online-вікторинах залікових конкурсів: на знання історії України «Відун», з надання долікарської допомоги «Рятівник», туристського конкурсу, а також складали на швидкість online-пазл під час інтелектуально-творчого конкурсу «Пластун».

Для козаків і козачок, членів роїв старшої вікової групи, запропоновано чотири залікові конкурси у формі online-вікторин: «Відун», «Рятівник», туристський конкурс і конкурс строю та пісні «Впоряд».

Всі учасники взяли участь в обов’язкових конкурсах: творчо-мистецький конкурс «Ватра» за темою «Слава Героям!» та конкурс про спадок і здобутки свого рою «Книга Звитяг».

Усі конкурси проведено на платформі Google Classroom.

За підсумками головної суддівської колегії переможцями та призерами в загальному заліку ІІ (обласного) етапу гри «Сокіл» («Джура») стали:

у молодшій віковій групі

І місце – рій «Іржавецькі козачата» Іржавецького ліцею Ічнянської міської ради;

ІІ місце – рій «Українці» Погорільського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Семенівської міської ради Чернігівської області;

ІІІ місце – «Рій імені Сергія Хряпи» Вороньківського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Новобасанської сільської ради Чернігівської області;

у середній віковій групі

І місце – рій «Отамани» Козелецького ліцею № 1 Козелецької селищної ради;

ІІ місце – рій «Характерники» гімназії імені Пантелеймона Куліша м. Борзни Борзнянської міської ради Чернігівської області;

ІІІ місце – рій «Патріоти» Козилівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Холминської селищної ради Корюківського району Чернігівської області;

у старшій віковій групі

І місце – рій «Ратиборець» Парафіївського ліцею Парафіївської селищної ради;

ІІ місце – рій «Лицарі світла» Бобровицького ліцею Бобровицької міської ради Чернігівської області;

ІІІ місце – рій «Сіверяни» Новгород-Сіверського ліцею № 1 Новгород-Сіверської міської ради Чернігівської області.

Колектив ПНЗ «Центр НПВТКУМ» висловлює щиру подяку роям-учасникам, їх керівникам за підготовку та участь в обласному етапі гри.