Тренування з цивільного захисту за темою «Дії персоналу та керівництва в разі виникнення надзвичайної ситуації»

21 листопада 2023 року в комунальному позашкільному навчальному закладі «Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді» фахівцями навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Чернігівської області було проведено тренування за темою «Дії персоналу та керівництва в разі виникнення надзвичайної ситуації».

Мета заходу – нагадати працівникам про обачність на робочому місці, території, у навчально-тренувальних приміщеннях, поза ними, а також відпрацювати алгоритм дій у випадку надзвичайних ситуацій.

У ході проведення тренінгу працівникам ПНЗ «Центр НПВТКУМ» повідомлено інформацію про причини та наслідки виникнення пожеж, статистику пожеж у Чернігівській області, надано поради та рекомендації щодо правил поведінки в разі виникнення пожежі, проведено інструктаж із застосування первинних засобів пожежогасіння. Організовано учбову екстрену евакуацію персоналу закладу в разі виникнення надзвичайної ситуації.

Додатково фахівці з цивільного захисту провели майстер-клас із надання першої домедичної допомоги при пораненнях, ознайомили з технікою накладання турнікета.

На завершення тренування було підбито підсумки щодо готовності керівного складу, формувань цивільного захисту та працівників ПНЗ «Центр НПВТКУМ» до дій в умовах надзвичайних ситуацій.