Участь команд Чернігівської області у 52-му Чемпіонаті України серед юнаків з пішохідного туризму та Чемпіонаті України серед юнаків з велосипедного туризму

Завершились чемпіонати України з пішохідного та велосипедного туризму серед юнаків, які проходили 05-09 вересня 2023 року у Львівській області.

Пішохідну команду Чернігівської області представляли Адаменко Дарина, Музиченко Данило, Трегуб Нікіта (м. Ніжин), Омельянюк Аліна, Мулач Вероніка (м. Чернігів), Кревський Микита (м. Прилуки), Кузик Софія (смт Короп), Мовчан Ростислав (смт Талалаївка). Готували команду до змагань Журба Євгеній, Федченко Юрій, Журба Денис та Пономарчук Сергій. На командній дистанції «Смуга перешкод» наші спортсмени посіли п’яте місце, на особисто-командній дистанції стали бронзовими призерами. В особистому заліку Музиченко Данило виборов ЗОЛОТО Чемпіонату, Адаменко Дарина посіла ДРУГЕ місце, програвши одну секунду. В загальному заліку Чернігівська область посіла п’яте місце, набравши однакову кількість балів з Хмельницькою та Миколаївською областями, але поступившись їм за додатковими показниками. Чемпіонами України стала команда Києва (УДЦНПВТКУМ), другими – команда Вінницької області.

До складу велосипедної команди Чернігівської області увійшли чотири вихованці ПНЗ «Центр НПВТКУМ» Кравченко Анатолій, Шелковий Андрій, Кезля Максим і Давидчук Олександр, Масленников Михайло (м. Прилуки) та Архіпова Анастасія (смт Короп). Готували їх до змагань Ушак Валерій та Ященко Андрій. Змагання проводились на комплексній дистанції, де наша команда посіла 10 місце, та командній дистанції «Смуга перешкод», яку учасники завершили шостими. Це дозволило в загальному заліку посісти 7 місце, поступившись лише визнаним майстрам цього виду спорту.

Дякуємо спортсменам команд за наполегливість і бажання працювати, їх особистим тренерам Журбі Євгену, Перевері Олександру, Журбі Денису, Федченку Юрію, Пономарчуку Сергію, Чубі Олегу, Кузьменко Оксані, Доці Валерію, Ушаку Валерію, Ященку Андрію за гарну підготовку учасників, батькам спортсменів – за розуміння і сміливість, Збройним силам України – за можливість займатися улюбленою справою.