Участь рою «Байрактар-34» у ІІІ (Всеукраїнському) етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») у 2024 році

Рій «Байрактар-34» Чернігівської загальноосвітньої школи I-III ступенів № 34 Чернігівської міської ради Чернігівської області представив Чернігівщину на ІІІ (Всеукраїнському) етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») – «Джура – 2024: Карпатська Січ», який проходив для старшої вікової групи (молоді козаки – 15-17 років) з 31 липня по 08 серпня 2024 року на Закарпатті.

Учасниками наметового таборування Всеукраїнського етапу гри стали 25 роїв-переможців обласних етапів. 200 здобувачів освіти з усіх областей та столиці України мали змогу відчути всю велич Карпатських гір, продемонструвати свою  творчу майстерність, винахідливість, ерудицію, військову вправність у різних видах змагань і вишколів.

Свій фізичний гарт, топографічну підготовку, практичні навички стрільби джури рою «Байрактар-34» показали у змаганнях «Метання гранати», «Смуга перешкод», «Стрільба з пневматичної гвинтівки» та конкурсі «Тактична підготовка – дії підрозділу в бою». Стали четвертими джури з Чернігівщини в інтелектуальній грі-вікторині «Відун».

Насиченою була програма, підготована організаторами для учасників гри. До неї увійшли вишколи «Стрільба з лука», «Рятівник»,  майстер-класи від підрозділів Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Також молоді козаки та козачки засвоїли нові знання від фахівчинь Українського інституту національної пам’яті  та ветеранів/учасників бойових дій на вечорі-зустрічі.

Усі учасники отримали неоціненний досвід гри у польових умовах і виховання у дусі патріотизму. Згуртованість та активна громадянська позиція дітей, які приїхали з усіх куточків України, є підтвердженням того, що молоде покоління – це рушійна сила нашої держави, шлях до мирного майбутнього.