Участь рою «Ратиборець» у ІІІ (Всеукраїнському) етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») у 2023 році (старша вікова група)

Рій «Ратиборець» Парафіївського ліцею Парафіївської селищної ради представив Чернігівщину на ІІІ (Всеукраїнському) етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») – «Джура-2023: Галицька Січ», який проходив 15-23 липня 2023 року на Львівщині (дитяча туристична база «Карпати», с. Кам’янка).

Урочистою ходою містом Сколе розпочався ІІІ етап гри, а гучне закриття відбулося 23 липня у столиці Галичини – місті Львів. Учасниками Всеукраїнського етапу гри стали 26 роїв-переможців обласних етапів. 208 здобувачів освіти з майже усіх областей та столиці України мали змогу відчути всю велич Карпатських гір, продемонструвати свою  творчу майстерність, винахідливість, ерудицію, військову вправність у різних видах змагань і вишколів.

Під час конкурсів «Туристсько-спортивна смуга перешкод», «Стрільба з пневматичної зброї», «Метання гранати» джури рою «Ратиборець» показали свій фізичний гарт, практичні навички стрільби, топографічну підготовку. Елементи військово-прикладного напрямку учасники з Чернігівщини продемонстрували показовим виступом «Впоряд». У конкурсах «Таборування», «Відун» і «Туристсько-спортивна смуга перешкод» «Ратиборець» посів відповідно 2, 5 та 11 місця.

Програма, підготована організаторами для учасників таборування, була дуже насиченою та включала в себе представлення роїв/чот, гутірки з історії виникнення УПА, майстер-класи зі спортивних ігор «Спорт для всіх», від підрозділів ДСНС у надзвичайних ситуаціях, вишкіл з домедичної допомоги «Рятівник», флешмоби «Сильні. Вільні. Непереможні» і «Моя Україна – єдина і непереможна!», поїздка до фортеці «Тустань», рейд-похід на водоспад «Кам’янка», відвідування меморіалу Українських Січових Стрільців на горі Маківка.

Всі учасники, незалежно від перемоги, отримали неоціненний досвід гри у польових умовах і виховання у дусі патріотизму. Згуртованість та активна громадянська позиція дітей, які приїхали з усіх куточків України, є підтвердженням того, що молоде покоління – це рушійна сила нашої держави, шлях до мирного майбутнього.