Участь у Всеукраїнському тренінгу «Фахівець з питань національно-патріотичного виховання — І»

18-20 жовтня 2023 року в м. Житомир в очному режимі відбувся Всеукраїнський тренінг «Фахівець з питань національно-патріотичного виховання — І». Чернігівську область на заході представляв методист комунального позашкільного навчального закладу «Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді» Владислав Кириченко.

Тренінг проводився за освітньою програмою підвищення кваліфікації педагогічних працівників закладів освіти «Школа виховників джур», розробленою з метою розвитку професійних компетентностей педагогічних працівників закладів освіти в рамках Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), необхідних для створення та забезпечення дієвості осередків гри «Джура» на місцях, удосконалення системи військово-патріотичного виховання сучасної молоді, створення умов для прояву активної громадянської позиції, формування національної гідності та національно-патріотичного виховання здобувачів освіти протягом навчального року.

Учасники тренінгу ознайомились з методикою проведення та виховними можливостями гри «Сокіл» («Джура»), особливостями її впровадження в освітню практику закладів загальної середньої та позашкільної освіти, методичними основами використання військово-спортивних ігор, взяли участь у проведенні конкурсу строю та пісні «Впоряд», захисті  навчальних проєктів тощо.

 По завершенню тренінгу учасники отримали відповідні сертифікати.