Участь у ІХ Всеукраїнській історико-краєзнавчій конференції учнівської молоді «Державотворчі процеси в Україні: через віки у ХХІ століття»

       28-29 березня 2024 року відбулась ІХ Всеукраїнська історико-краєзнавча онлайн-конференція «Державотворчі процеси в Україні: через віки у ХХІ століття».

       У заході взяла участь вихованка гуртка «Пішохідний туризм» комунального позашкільного навчального закладу «Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді» Аліса ГЛАДЧЕНКО з дослідженням «Відомий винахідник нашого краю – Петро Прокопович». Загалом у заході зареєструвалось 215 учасників.

       Головним завданням конференції стало здобуття знань про історичні події та факти життя політичних, військових, духовних діячів державотворення на землях сучасної України.

       Конференція проводилась Українським державним центром                 національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді, Управлінням освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації та Черкаським обласним Центром туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді Черкаської обласної ради. До участі в заході було запрошено здобувачів освіти закладів загальної середньої, професійної (професійно-технічної), позашкільної, фахової передвищої та вищої освіти віком до 21 року.

       Відповідно до програми конференції робота секцій пройшла за такими напрямками:

  • «Державотворчі процеси на території сучасної України від найдавніших часів до наших днів. Особливості боротьби українців проти поневолення і національно-визвольні рухи»,
  • «Історичні постаті в процесі державотворення на українських землях, їх роль і місце у боротьбі за звільнення народу від гніту та зовнішніх посягань, внесок у формування основ державності»,
  • «Культура як духовна складова пошуку шляхів самоідентифікації українського народу, становлення та розвитку державності на українських землях: зміст, форми та засоби духовної і матеріальної культури»,
  • «Історико-краєзнавчі та природні туристсько-рекреаційні об’єкти України, пов’язані з подіями державотворення та історичними постатями».

       Учасників конференції нагородили грамотами, а керівників – подяками  Українського державного центру національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді. Також кожен учасник конференції отримав збірку тез, які було представлено на конференції.