Участь у ІІІ Всеукраїнській історико-краєзнавчій конференції учнівської молоді «Військово-історичні події на теренах України: минуле і сучасність»

19-21 квітня 2024 року у м. Запоріжжя в режимі online відбулась ІІІ Всеукраїнська історико-краєзнавча конференція учнівської молоді «Військово-історичні події на теренах України: минуле і сучасність».

Організаторами заходу стали Український державний центр національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді, комунальний заклад «Запорізький обласний центр туризму і  краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді» Запорізької обласної ради за сприяння Департаменту освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації.

Всього до оргкомітету Конференції надійшла 181 заявка. На очний етап було запрошено 140 авторів (123 статті) з 22 областей України, які працювали в 7 секціях: «Історія військової справи на території України: з найдавніших часів до новітнього часу»; «Українська революція 1917-1921 рр. в персоналіях, подіях та наслідках»; «Антропологічний вимір війни»; «Військово-історичні події в експозиціях музеїв»; «Усна історія російсько-української війни»; «Військова тематика в історико-культурних пам’ятках»; «Природничо-краєзнавчі об’єкти Запорізької області та їх зв’язок з історичними подіями».

Чернігівщину на даному заході представляла Олишевська Уляна, учениця 5 класу СЗОШ №2, вихованка гуртка «Юні джури» комунального позашкільного навчального закладу «Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді» (керівник: Гаврилова О.М.). Юна учасниця виступила з доповіддю на тему «Світлана Харченко: Життя як спалах» у секції «Українська революція 1917-1921 рр. в персоналіях, подіях та наслідках».

За результатами конференції всі учасники отримають сертифікати (дипломи, грамоти) і збірки тез.