У ПНЗ «Центр НПВТКУМ» відбувся тренінг з домедичної допомоги за участі громадської організації «Незламні добровольці»

19 грудня 2023 року для педагогічних працівників комунального позашкільного навчального закладу «Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді» (далі – Центр) було проведено тренінг з домедичної допомоги. Захід організовано спільно з громадською організацією «Незламні добровольці».

Колектив Центру активно співпрацює з представниками даного об’єднання. Волонтери постійно передають на фронт воїнам Збройних сил України маскувальні сітки та окопні свічки, власноруч виготовлені здобувачами освіти та педагогами закладу.

Цього разу новим елементом співпраці став тренінг з домедичної допомоги. Досвідчена інструкторка з тактичної медицини Олександра Стародуб розпочала заняття з розгляду юридичних аспектів надання допомоги потерпілому до приїзду швидкої допомоги. Також фахівчиня пояснила, як розрізняти та оцінювати стани, у яких людина може потребувати допомоги, розповіла про комплекс простих термінових дій, спрямованих на збереження свого здоров’я і життя потерпілого, продемонструвала, які маніпуляції можуть бути виконані в тій чи іншій ситуації залежно від рівня безпеки на поточний момент.

Під час тренінгу працівники Центру мали змогу поставити запитання пані Олександрі, а також спробували себе в ролі потерпілих і осіб, котрі надають домедичну допомогу.

Переглянути відеосюжет щодо проведення тренінгу можна за посиланням:

https://fb.watch/p2mRkV5F_0/