Чорнобиль – біль і трагедія України!

26 квітня українці та весь світ згадують одну з найстрашніших катастроф за часів існування людства, яка й досі озивається пекучим болем і стражданнями у багатьох родинах – вибух на Чорнобильській атомній станції.

Для всіх, хто причетний до трагедії, життя поділено на дві частини: до 26 квітня 1986 року і після нього. Цим частинам у народі вже дано назву – два кольори часу.

За офіційними даними загалом внаслідок Чорнобильської аварії постраждали близько 5 млн. осіб, з них понад 2,6 млн. українців, у тому числі понад 600 тис. дітей.

До 38-ї річниці Чорнобильської трагедії керівниками гуртків комунального позашкільного навчального закладу «Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді» 20-25 квітня 2024 року серед здобувачів освіти  було проведено бесіди і години спілкування за темами: «Чорнобиль. Трагедія. Пам’ять», «Чорнобиль не має минулого часу», «Чорнобиль – біль України». Для дітей організовано перегляд документальних фільмів «Чорнобиль. Точка часу», «Чорнобиль», присвячених  трагічним дням і  наслідкам аварії на ЧАЕС.

З метою вшанування пам’яті загиблих вихованці та педагогічні працівники закладу здійснили покладання  квітів до пам’ятника  жертвам Чорнобильської трагедії, який знаходиться на Алеї Героїв у м. Чернігові.